Effectiviteit

Projectmatig werken

Om een project goed en succesvol uit te kunnen voeren is inzicht nodig in de wijze waarop het gestructureerd en aangestuurd moet worden. Op basis van onze jarenlange ervaring met projectmatig werken is een zeer praktijkgerichte training opgezet voor projectmedewerkers en projectleiders.

Training de nieuwe mentor

Mentoring: De mentor is een ervaringsdeskundige, een meer ervaren professional die zijn of haar ervaring in de mentorrelatie inbrengt. Mentoring is toepasbaar op alle niveaus binnen de organisatie, gedurende verschillende loopbaanstadia. Aangezien hoger opgeleide allochtonen en vrouwen, minder snel een mentor vinden, is mentoring bij uitstek geschikt. Legato traint de mentoren op verschillende vlakken, waaronder: gender- en cultuurverschillen/overeenkomsten, communicatie, crossmentoring, invloed van bedrijfscultuur op mentoring en nog veel meer. Na deze training zijn de mentoren in staat om adequater, creatiever en efficiënter met gender en culturele knelpunten om te gaan en hun mentee verder te helpen.

Bedrijfscultuur en persoonlijke effectiviteit

Een uitgebreide training met als doel: het ontwikkelen van strategieën om verschillende situaties op weg naar of op de werkplek te herkennen en daarop effectief in te spelen. Er wordt rekening gehouden met:

  • Weten wie je bent en wat je wilt, persoonlijke visie, positie en doelen, bewustwording, motivatie.
  • Weten wat (in Nederland) van je wordt verwacht, kennis van het bedrijfsleven en arbeidsorganisaties, mechanismen en eigenaardigheden; het herkennen van de verschillen en overeenkomsten.
  • Weten hoe je op verschillende situaties kunt inspelen: ontwikkelen van (communicatieve) vaardigheden.

De training bedrijfscultuur en persoonlijke effectiviteit is ontwikkeld voor iedereen die in Nederland woont en wil werken, maar onvoldoende bekend is met bedrijfsculturen en structuren, het ritme en de moraal in het arbeidsproces.

Contact

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening? Neem dan telefonisch contact op of stuur een e-mail.

(010) 285 78 25

office@legato-projecten.nl